Nieuwsbrief 6

Voor het archief op de site bundel ik de wekelijkse nieuwsbrieven in één maandelijkse.

Dit zijn de posts in oktober:

Nieuwsbrief 6a

Your Lord not only sends, but he goes as well.

He never sends you to a calling without going with you in presence, power and glory.

Paul David Tripp

Volgens de bijbel zijn we een heleboel dingen als christenen. We zijn een nieuwe schepping, een kind, een heerser, een zondaar, een gezalfde, een geliefde, een heilige, enz. Daar bestaan ook misverstanden over. Daarom dit blog:

Hoe zit het met ‘de gezalfde des Heren’?


anointing-oil

Nieuwsbrief 6b

God knows exactly what you need, but this side of eternity,

you and I will continually confuse our wants with our needs.

Paul David Tripp

Volgens de bijbel zijn we een heleboel dingen als christenen. We zijn een nieuwe schepping, een kind, een heerser, een zondaar, een gezalfde, een geliefde, een heilige, enz. Daar bestaan ook misverstanden over. Daarom dit blog over de relatie tussen vergeving en genezing:

Iedereen vergeven en genezenverlorenzoon-vergeven-genezen

Ik las een prachtig blog over het herstel van de relatie tussen God en de mensen. http://www.lazarusmagazine.nl/2016/09/tijd-om-iemand-aan-jasje-trekken/

De schrijver citeert daar o.a. uit een van de voor mij meest aangrijpende stukken in de bijbel, Hosea 2:15-22:

“Daarop zal ik je meelokken naar de woestijn, (zegt Jhwh, de Maker, de Schepper, de ziel van de wereld,) en daar tot je hart spreken. Ik zal je wijngaarden teruggeven, het dal van Achor maak ik tot een poort van hoop. En zij zal mijn liefde beantwoorden, als in de tijd van haar jeugd. Op die dag al zij zeggen: jij bent mijn man. (…) ik zal je voorgoed tot vrouw nemen. Mijn vrouw zul je zijn want ik beloof je trouw en jij zult de heer toegewijd zijn.” of in een andere vertaling: “… dan zult u de heer leren kennen.”

In het Oude Testament, midden tussen alle onheilsprofetieën, tussen alles wat het volk misdaan heeft, staat deze hele tere en intense liefdesverklaring van God. Iedere keer als ik het lees, raakt het mij diep.

Nieuwsbrief 6c

We trekken ten strijde, fysiek, mentaal, symbolisch of met werkelijke tanks.

Om onze koninkrijken te beschermen, die niet van ons zijn.

Rikko Voorberg

Volgens de bijbel zijn we een heleboel dingen als christenen. We zijn geroepen, vergeven en genezen, een nieuwe schepping, een kind, een zondaar, een gezalfde, een leraar, een geliefde, een heilige, enz. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Deze keer over:

Iedereen een heerser?

crown

Een kort artikel over het gevaar van een heerser zijn:

https://www.vn.nl/literaire-kroniek-oude-en-nieuwe-totalitaire-verleidingen/

Het gaat over machthebbers en democratisch gekozen leiders maar het is een valkuil voor iedereen met macht.

Nieuwsbrief 6d

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

H. Jackson Brown Jr., P.S. I Love You

Volgens de bijbel zijn we een heleboel dingen als christenen. We zijn geroepen, vergeven en genezen, een nieuwe schepping, een gezalfde, een leraar, een heilige, enz. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De laatste blog in deze serie gaat over:

Iedereen is dood

the-melting-watch

Aan de andere kant van de dood wacht een nieuw leven. Een leven dat we in ontspannenheid mogen leven, want niets kan ons nog scheiden van de liefde van God. Een schitterend blog hierover:

‘Alleen voor wie opnieuw wil beginnen’, door Rikko Voorberg.

http://www.lazarusmagazine.nl/?s=28+september

Comments