Nieuwsbrief 4, september 2016

Ik wil graag van jullie weten of een maandelijkse nieuwsbrief bevalt, of dat het misschien wat te veel leesvoer in een keer oplevert. Iedere woensdag publiceer ik een blog op de site en deel die ook via facebook en twitter. Als jullie daar prijs op stellen, kan ik die ook wekelijks i.p.v. maandelijks naar jullie mailen. Laat me weten wat je vindt!

Het was vakantietijd, dus de onderwerpen van de bloggen waren een beetje ‘all over the place’.

Ik geloof dus ik houd me aan Gods geboden

De geboden van God bevatten de wijsheid van God en zij is een goede raadgeefster. Vind je wijsheid, dan vind je leven. Als je je echter aan de geboden gaat houden omdat je je aan de regels moet houden, dan vind je dood, omdat er geen leven zit in een dode letter. Je vindt slavernij, gevangenschap, gebondenheid, al die dingen waar Jezus ons juist van bevrijd heeft

De quote die perfect weergeeft hoe belangrijk het is om wijsheid door te geven en geen dode letter:

Traditie is het doorgeven van het vuur, niet het aanbidden van de as Gustav Mahler

Een leuk blog over de verschillende soorten regeltjes die we als kerken hanteren in What It Really Means to Be a “Christian”

Iedereen een leider

Het gaat in de kerk primair om het leiden van mensen, niet om het leiden van een organisatie. Het gaat niet over mensen een taak laten doen, maar om mensen dichter bij God brengen.

De bijpassende quote:

Leadership means helping people become more than they would have become on their own. Robin Sharma

En while we’re at it, een confronterend blog voor leiders: What Christians Get Wrong About ‘Encouragement’

Hoe modern is een moderne kerk?

Ik ben een keer naar een Rooms Katholieke hoogmis geweest en werd getroffen door de overeenkomst met een dienst in mijn eigen moderne kerk.

De quote is een knipoog naar de moderne kerk die probeert aan te sluiten bij de beleving in de wereld

Be the change that you wish to see in the world Mahatma Gandhi

Een verrassende kijk op relevant kerk-zijn in ‘Niks doen voor anderen en hoge drempels’ door Cors Visser, godsdienstsocioloog

Waarvoor ben ik geroepen?

Zoeken naar ‘Gods plan voor je leven’ kan veel stress opleveren en omdat ik een groot voorstander ben van een ontspannen christendom, geeft ik je 3 dingen waartoe iedere christen geroepen is en 3 vragen die je helpen je persoonlijke roeping te ontdekken.

Selfrespect doesn’t come by other people or through status, but by you doing something for someone else

Antoine Bodar, priester en theoloog,over roeping: http://www.rd.nl/bodar-op-che-maak-niet-zo-n-verschil-tussen-hoofd-en-handwerk-1.1121930

en een interessant artikel van Stephen Altrogge met de vraag: ‘Can You Miss God’s Will for Your Life?’

Hartelijke groet,

Hetty Voogel

Comments