Nieuwsbrief 3, augustus 2016

De bloggen in juli hadden allemaal als thema de relatie tussen geloven en doen. We zijn niet altijd even consequent. We zeggen iets te geloven, maar handelen daar lang niet altijd naar. We geloven gered en bevrijd te zijn, we weten dat onze zonden vergeven zijn, maar ondertussen hebben we voor onszelf (en voor anderen) een heel arsenaal aan wetjes en regeltjes waar we wel aan moeten voldoen, want…. En daar heb ik het nodige over te zeggen:

Ik geloof, maar wat doe ik? 4 gaat over de relatie tussen je gedrag en Gods zegen.

De conclusie wordt verwoord in een quote van Paul David Tripp:

In a life where sin is so deceptive that we cannot even trust ourselves, it’s good to know that blessing falls on all who trust the Lord.

Ik geloof, maar wat doe ik? 5 gaat over de relatie tussen geven en ontvangen.

Ook hier een passende quote van Paul David Tripp:

Life becomes exhausting and discouraging when you forget that the Cross frees you from having to perform your way into God’s acceptance.

Ik geloof dus ik bid… heb ik geschreven naar aanleiding van een hele goede column van Lieke Marsman met een scherpe analyse van hoe mensen tegen gebed aankijken in moeilijke tijden. Dat riep bij mij weer de vraag op: Wat gebeurt er wél als we bidden?

De quote die het samenvat is weer van Paul David Tripp:

Some people think prayer is putting word coins into a cosmic vending machine. The basic posture of prayer is submission not demand.

Ik geloof dus ik train om de wedloop te winnen was de laatste van de maand juli. Aanleiding was een artikel van Stevo Akkerman waarin o.a. de angst voor de ‘boze buitenwereld’ wordt besproken. Mensen die bang zijn besmet te raken met zonden en zo misschien wel de wedloop van het leven verliezen. Ze proberen zelfs iemand anders te zijn om maar gewenst gedrag te vertonen. En dat terwijl het niet gaat om je zonden, maar om je relatie tot God.

De quote hierbij is dan ook van Stevo Akkerman:

Het inslikken van je eigenheid is wel het laatste wat je in de richting brengt van de Schepper van hemel en aarde

Hartelijke groet,

Hetty Voogel,

Comments