Nieuwsbrief 2, juli 2016

Met ‘Ik denk, dus ik besta – 3’ is de serie over de relatie tussen geloven en denken voorlopig afgesloten.

25 juni was de Nacht van de Theologie met als thema: ‘God zei: denk!’. “Een groot misverstand in de samenleving is dat religie ons eigen denkvermogen uitschakelt. Maar God gaf niet de opdracht om hem klakkeloos en zonder vragen te gehoorzamen. Hij maakte de mens met een eigen wil en denkvermogen – de mens kán domweg niet anders.”

Een leuke blog op hun site over het elfde gebod: God zei: denk

Twee mooie quotes:

  • Wie wat vindt, heeft slecht gezocht. Rutger Kopland

  • Het is verkeerd om als kinderen te blijven vasthouden aan de letter en niet op te groeien tot de vrijheid van de geest. Erasmus

De nieuwe serie bloggen heeft als titel: ‘Ik geloof, maar wat doe ik?’ 1, 2 en 3

Er wordt op het terrein van ‘doen’ wat afgeworsteld in christelijke kringen. In het kader van ‘ontspannen christendom’ wilde ik daar eens over nadenken.

De quotes die erbij horen zijn:

  • For we are God’s masterpiece. He has created us anew in Christ Jesus, so we can do the good things he planned for us long ago. Ephesians 2:10(NLT)

  • God willingly has done for you what you can’t do. He freely gives you what you couldn’t earn. He only asks you to put your trust in him. Paul David Tripp

Op de site staan ook bijbelstudies, zie onder de gelijknamige menuoptie.

Er staan nu 2 delen:

1/ Het evangelie 2.0, doe-het-zelf bijbelstudies voor groepen – inleiding

2/ Het evangelie 2.0 Het Koninkrijk van God. Wat is het en wat moet ik ermee?

Dit zijn echt studies, je moet er moeite voor doen en tijd in investeren. Het vertelt je niet hoe het zit, maar neemt de groep mee op ontdekkingsreis.

Misschien een idee om met een groep vrienden te doen in het nieuwe seizoen?

Om te lezen op vakantie: het artikel ‘relax, het is volbracht. Het begint met het gelijknamige blog, maar gaat daarna dieper op het thema in. 3345 woorden, ongeveer 20 minuten lezen.

Hartelijke groet,

Hetty Voogel,

Comments