Ik geloof, maar wat doe ik? 2

Hoe zit het met de relatie tussen geloven en ontvangen? Moet je ‘goed genoeg’ geloven om iets te krijgen? De ‘name it and claim it’ beweging beweert dat je echt moet geloven, dat moet uitspreken en dan pas krijgt je wat je wil. Volgens mij is dit eerder magisch denken of bijgeloof dan dat het iets met geloof in Christus te maken heeft.

Ik geloof dat God mijn Vader is. Ik hoef daarom niet aan voorwaarden te voldoen of allerlei rituelen uit te voeren om te krijgen wat ik vraag. Ik hoef niet te beschikken over een bepaalde mate van zeker weten dat ik het krijg, voordat ik het krijg, om het te krijgen. Als ik iets wil hebben, dan vraag ik dat aan Hem en dan krijg ik het, of niet.

Er wordt wel eens gerefereerd aan wat Jacobus zegt over twijfelen. Wie twijfelt moet niet denken dat hij iets van de Heer zal krijgen. Dit gaat niet over twijfelen of je zal ontvangen wat je vraagt, maar twijfelen of God in staat is te geven wat je vraagt. Als je niet gelooft dat God kan doen wat jij vraagt, waarom denk je dan dat je het toch zal krijgen?

“Vraag, en jullie zal gegeven worden. Zoek, en je zult vinden. Klop, en er zal voor je worden opengedaan. Want ieder die vraagt, krijgt, en wie zoekt, vindt, en voor wie klopt, zal worden opengedaan.”

Comments