Eerste nieuwsbrief, juni 2016

De eerste nieuwsbrief van Ontspannen Christendom is een feit. Er zullen er nog veel volgen!

Iedere maandelijkse nieuwsbrief heeft een overzicht van de laatste bloggen en andere posts op de site, een verzameling interessante artikelen die te maken hebben met de blogs, en de quotes van de site die ik probeer aan te laten sluiten bij de blogs.

Het eerste blog is de ‘signature’ blog. Wil je weten waarom ik de site ben begonnen, lees dan vooral ‘Relax, het is volbracht’.

John Bevere schreef een heel interessant blog over ongeveer hetzelfde onderwerp, maar vanuit een hele andere invalshoek. Lees http://messengerinternational.org/blog/devotional/are-we-following-the-real-jesus/

De quote die erbij hoorde is:

Be who you are. Life gets very complicated if you want to be someone else.

De tweede en derde blog zijn deel een en twee van een drieluik over de relatie tussen geloven en denken. Sommigen denken dat je verstand op nul moet om te kunnen geloven. Ik beweer dat je geroepen bent om veel en diep na te denken over wat je gelooft.

Twee heel interessante artikelen om je verder te laten nadenken over wat je zoal kunt denken, gaat over de gedachte dat we helemaal niet echt bestaan, maar een soort uit de hand gelopen computerspel zijn van aliens. Denk Matrix. Het sluit goed aan bij ‘Ik denk, dus ik besta – 2’.

https://www.vn.nl/elon-musk-sluit-niet-uit-dat-we-in-the-matrix-leven/

http://www.vox.com/2016/6/3/11837888/simulation-problem

De quotes die erbij horen zijn:

Some people are so open-minded their brains seem to have fallen out.

It always seems impossible until its done. Nelson Mandela

Relax, het is volbracht

Voor Hij de geest geeft zegt Jezus: “Het is volbracht”. Talloze boeken zijn geschreven over wat Jezus heeft volbracht met Zijn leven en sterven en talloze boeken zijn nog nodig.…

Ik denk, dus ik besta – deel 1

‘Ik denk, dus ik besta’, was de conclusie van een filosoof in antwoord op de vraag: ‘hoe kan ik zeker weten dat ik echt besta en niet in een soort…

‘Ik denk, dus ik besta’ – 2

Geloof is het bewijs van dingen die nog niet zichtbaar zijn. Geloof is zeker zijn van de dingen die je hoopt. De kern van het christelijk geloof is onze relatie…

Comments